Dijamantske testere: Sve što treba da znate

Dijamantske testere su obavezna dodatna oprema za brusilice, mašine za sečenje betona , mašine za sečenje keramike itd. Postoji izuzetno veliki broj vrsta testera koje na prvi pogled izgledaju vrlo slično, razlika je ta što je određena gustina dijamanata po obodu namenjena za različite materijale. Koliko ima različitih čvrstina materijala toliko postoji različitih formula gustine dijamanata. Postavlja se pitanje koje su razlike između dijamantskih testera?

Vrste testere
Testere sa segmentiranim obodom
Testere sa segmentiranim obodom se koriste za sečenje betona, cigala, ojačanog betona i mermera. Zaovu testeru se obično kaže da je testera za suvo sečenje. Testera se koristi za suvo sečenje zbog prostora između segmenata koji potpomaže hlađenje, i voda nije potrebna. Međutim, i uprokos mogućnosti boljeg hlađenja,jedna od opasnosti je pregrevanje. Ovi segmenti takođe, omogućavaju bolje odlaganje prašine u toku sečenja, što rezultira boljim rezom. Segmentirana sečiva su najbolja opcija kada voda nije dostupna, ali nije preporučljivo da se koristi za keramiku, jer oštećuje pločicu prilikom rada. Koriste se kao dodatak za mašine za sečenje betona i mašine za sečenje asfalta.

Turbo obod
Turbo obod je dizajniran da seče brže u prilikom i suvog i mokrog sečenja. Manji segmenti omogućavaju brže hlađenje. Turbo obod je dizajniran tako da vazduh struji između malih segmenata i omogućavabolje hlađenje. Takođe se neretko viđaju rupe po testeri, a sve u cilju boljeg hlađenja. Ova testera seče brže zbog dizajna segmenata koji su napravljeni tako da olakšavaju izbacivanje materijala. Ovaj materijal seče beton, ciglu i krečnjak.


Ravni obod je prvenstveno namenjen za mokro sečenje. To što je uvek korišćen uz vodu, znači da nema problema sa hlađenjem, takođe je voda korisna jer odnosi otpad od sečenja, i sprečava nagomilavanje prašine u mašini,čime joj produžava životni vek. Testere sa ovim obodom seku najsporije,ali zauzvrat imaju najčistiji i najprecizniji rez. Koriste se uglavnom za sečenje mermera, granita, porcelanskih i keramičkih pločica. Najčešće se koriste kao dodatak za stone testere i sekače keramike.

U našoj ponudi imate najkvalitetnije dijamantske testere iz programa CEDIMA.

Tagovi:

Napiši komentar

Captcha


Pogledajte Mobilna / Standardna

Sva prava zadržava Enel Alati DOO
Designed by Sunlight Media Studio