Meni
Meni
Vaša korpa
Ovaj sajt koristi cookie za Vaše ugodnije korišćenje sajta

Oprema za čišćenje dimovodnih i hidrauličnih cevi

Zašto je važno kvalitetno čistiti cevi u kotlovima?

 

 Prilikom sagorevanja gasa ulja ili biomase formira se talog na unutrašnjem zidu cevi. Zbog izolacijskog efekta čak i tanki slojevi taloga umanjuju efikasnost kotlova. Redovno čišćenje umanjuje potrošnju goriva i na taj način smanjuje sveukupne troškove. Sloj od samo 3 mm taloga na zidu cevu umanjuje efikasnost i do 50%.

Još uvek čistite cevi vaših kotlova ručno, koristeći dodatke za bušilicu ili hemikalije?


Da li znate da to možete uraditi brže, lakše, bezbednije, kvalitetnije i povoljnije?

 

Kako?

  

Mnogi korisnici FERRET sistema širom sveta su se uverili u njegove prednosti u odnosu na bilo koji drugi način čišćenja i održavanju cevi na kotlovima i to u toplanama, industrijskim postrojenjima, elektranama, bolnicama, fabrikama nameštaja, farmaceutskoj industriji i bilo gde gde je potrebno čišćenje industrijskih cevi.

 

 

Brže?

 

 

Prosečna brzina je 1 očišćena cev u minuti, što FERRET čini znatno bržim od bilo kog drugog vida čišćenja cevi.


 


Lakše?

 

  FERRET je mašina je veoma jednostavna za rukovanje, a potreban prostor za rad  je samo 0,5 m. Sistemom na pneumatski pogon može da rukuje samo jedan operater i nije potrebno koristiti fizičku silu. FERRET mašina se kreće samostalno kroz cev i vraća kada dostigne njen kraj.

 

 

Bezbednije?

 

FERRET sistem pruža mogućnost korišćenja priključka za usisivač kojim se eliminiše bilo kakva čađ i zagađenje vazduha, što čini rad mnogo bezbednijim po operatora. Ovaj način čišćenja je znatno bezbedniji u odnosu na čišćenje hemikalijama ili ručno čišćenje. Takođe, s obzirom da je sistem na pneumatski pogon, nema opasnosti od požara ili eksplozije prilikom rada u zapaljivim sredinama.

 Kvalitetnije?

 

FERRET mnogo kvalitetnije čisti cevi zbog svog sistema rada u kom se četke oscilacijama kreću kroz cev (bez okretanja) i tako omogućavaju maksimalno kvalitetno čišćenje. Sve se radi bez učešća vode.

 
 

Povoljnije?


 

 FERRET sistem omogućava brzo čišćenje cevi, što smanjuje vreme zastoja u radu zbog održavanja kotlova i ponovno stavljanje pogona u rad u mnogo kraćem roku. Bolji kvalitet čišćenja čini da se oslobađa mnogo više energije nego sa nepravilno očišćenim cevima u kotlovima, što znači veću efikasnost u radu kotlova. FERRET je sistem koji se izuzetno lako održava a nakon inicijalne investicije, dovoljno je ulaganje u potrošni materijal, što su u slučaju FERRET sistema samo četke, što čini ovaj sistem pogodan za višegodišnje korišćenje i povoljniji i od korišćenja usluga čišćenja od strane trećih lica. Za rad sa FERRET mašinom nije potrebna posebna obuka korisnika, a dovoljan je samo jedan operater za rad.

 

Vrste ferret mašina?

 

 

FERRET mašine su visoko kvalitetni alati sa dugim životnim vekom. Bilo da je cev 25,4 mm ili 475.0 mm imamo rešenje za bilo koji prečnik cevi. U zavisnosti od prečnika i potrebne snage možemo razlikovati:

F90 - Najmanja FERRET mašina. Pogodna za male kotlove sa prečnikom cevi izmedju 25,4 i 34.0 mm.

F125/R - Popunjava prostor izmedju  FERRET90 i  FERRET 150/R . Operativni promer je izmedju 34.0 i 60.0mm.

F150/R - Najkompletnije rešenje. Sa velikim operativnim mogućnostima , prečnik od 42.0 mm do 150.0 mm, ova FERRET mašina se može koristiti na najvećem broju kotlova.

F200 - 45mm i više sa kompletnom ekstrakcijom za upotrebu u industriji hrane

F2080 - Za veoma velike cevi. Ova FERRET mašina se koristi za cevi od 76.0 mm do 457.0 mm.

 

 

Od čega se sastoji FERRET sistem?

 

 

FERRET sistem se sastoji od

F – FERRET mašine

A5 – Pneumatsko crevo ojačano čeličnom žicom od 10 m

L5  - Lubrikator/Filter/ Pripremna grupa sa ventilom (V8)

Y2  - Nožni prekidač

A1 – 5m Pneumatsko crevo

Na taj sistem se mogu nadograditi i razni dodaci koji olakšavaju rad.

 

 
 

Koji se to dodaci mogu dodati na FERRET sistem?

 

 

 Adapter za usisivač

Prilikom rada FERRET mašinom preporučuje se izvlačenje sve prašine i pepela.Za to možete koristiti jedan od naših adaptera za usisivač. Ovo omogućava da se rad vrši praktično bez prašine i pepela. Ima više vrsta adatera i svi imaju standardni 38mm priključak za usisivač.

 

 Anti vibraciona ručka

Za još ergonomičniji rad: anti-vibraciona ručka sprečava da vibracije sa mašine budu prenete na operatora. Ručka se postavlja izmedju mašine i creva. Ova ručka ne može biti korišćena zajedno sa adapterom za usisivač.

 Motalica za crevo


 


Motalica se koristi za bezbedno i uredno odlaganje creva

 

 

 

Industrijski usisivači

Na raspolaganju vam je veliki izbor visoko kvalitetnih industrijskih usisivača koji su savršeno kompatibilni uz FERRET mašinu. Adapter za usisivač se koristi za najbolju ekstrakciju otpada prilikom rada. Za visoke rezidualne temperature možemo opremiti usisivače crevima otpornim na visoke temperature.

 

Zaštita od pregrevanja


Na visokim rezidualnim temperaturama ili kada su ostaci od sagorevanja abrazivni, ovaj dodatak štiti FERRET mašinu od oštećenja i preranog habanja. Ovaj dodatak se može postaviti naknadno i ima prečnik od 45.0 mm. Dostupno je jedino za FERRET150.

 

Koje četke koristiti uz FERRET sistem?

 

 

Za rad sa FERRET sistemom se koriste posebne četke. Morate biti sigurni da je montirana prava četka – odabrana četka bi trebalo da bude većeg prečnika od unutrašnjeg prečnika cevi, i to do 3 mm.  Ukoliko je premala četka, ona se neće na pravi način povezati sa stranama cevi. Ukoliko je prevelika, usporeno će se kretati kroz cev. Takođe imamo HD liniju četki za debele slojeve naslaga na cevima.

 

 

Model: ferret
FERRET sistem omogućava brzo čišćenje cevi, što smanjuje vreme zastoja u radu zbog održavanja kotlova i ponovno stavljanje pogona u rad u mnogo kraćem roku. Bolji kvalitet čišćenja čini da se oslobađa mnogo više energije nego sa nepravilno očišćenim cevima u kotlovima, što znači veću efika..
Pošaljite zahtev
Dodaj u zahtev za ponudu
Prikaz 1 do 1 od 1 (1 Strana)