Meni
Meni
Vaša korpa
Ovaj sajt koristi cookie za Vaše ugodnije korišćenje sajta

DUSTCONTROL sistemi za ekstrakciju prašine


Sve je mnogo lakše, postaje mnogo efikasnije i fleksibilnije kada proizvodnja nije ometana nagomilavanjem prašine i materijala. O bezbednosnim aspektima kvalitetu vazduha ne treba trošiti reči.

Efikasna proizvodnja, povećana produktivnost i čistije radno okruženje

Glavni zadatak Dustcontrol-a je da omogući efikasnu proizvodnju, povećanu produktivnost i čistije radno okruženje za kupce. Prodajemo proizvode i prilagođena rešenja koja omogućavaju kupcu da se fokusira na njihovu proizvodnju. Pored toga, Dustcontrol nudi servisiranje uključujući dodatnu opremu i rezervne delove. Sa mobilnim usisivačima prašine i stacionarnim centralnim usisnim sistemima, Dustcontrol pomaže kompanijama širom sveta u efikasnijoj proizvodnji i boljem kvalitetu proizvodnje. Stvaramo čistije radno okruženje usisivanjem prašine i drugih zagađivača.

50 godina iskustva u industriji

Dustcontrol AB su 1972. osnovali Johan Haberl, Mirko Purar i Evert Kranc. Sva trojica su ranije radili kao inženjeri u Devac AB. Devac je bila kompanija za istraživanje i razvoj u vlasništvu švedske vlade. Osnovna svrha kompanije bila je istraživanje opasnosti po zdravlje od prašine koja nastaje prilikom bušenja kamena. U to vreme, kamena prašina i „pluća od kamene prašine“ bili su veliki problem. Nakon testiranja različitih metoda kao što je vezivanje prašine sa vodom i filtriranje vazduha, njihov nalaz je bio da je najefikasnija metoda ekstrakcija iz izvora. Kada je Devac zatvoren, trojica kolega su odlučili da sami nastave sa projektom. Formirana je nova privatna kompanija - Dustcontrol AB sa Pirkom Haberlom kao finansijskim direktorom.

Međutim, tržište ekstrakcije kamene prašine bilo je ograničeno. Kompanija je stoga počela da razvija stacionarne i mobilne usisivače prašine za druge industrije.

Prečišćava izduvni vazduh do 99,995 procenata

Zahvaljujući opremi kompanije Dustcontrol, male i velike kompanije mogu izvući prašinu, strugotine, gasove, izlivanje nafte ili druge nezdrave čestice direktno na izvoru. Naša oprema ispunjava izazove uz pomoć visokog stepena filtracije. Mašine mogu imati filtere koji prečišćavaju izduvni vazduh do 99,995 procenata. To daje vašem preduzeću mnogo čistiji vazduh u zatvorenom prostoru. Pored toga, filteri imaju dug životni vek i dug period između promena, što ih takođe čini mudrim izborom u finansijskom smislu.